07 oktoober 2008

Ansip ja tulnukas

Eilses Erisaates oli (vähemalt kuulu järgi pidi olema, ma saadet ei vaadanud) jutt sellest, et Ansip on tulnukas. Nad küsisid selle küsimuse ka valitsuse pressikonverentsil, kus Ansip siis olude sunnil tegema head nägu ja kaasa mängima, filosofeerides enda ja tulnuka sarnasuste üle.

Täna hommikul koeraga jalutades (ideaalne aeg lollide mõtete mõtlemiseks) tuli tekkis pähe üks huvitava paralleel. Ükspäev vaatasin TV6 pealt Stargate SG-1 osa, kus Pentagon lasi teha teleseriaali, mis enam-vähem sarnanes Tähevärava sündmustele. Seda juhuks, kui peaks saladus lekkima, siis nad saaksid naeruvääristada seda paljastusest, et see ju teleseriaalist pärit mõte.

Aga järsku on nii, et Ansip on tulnukas, kuid selle avalikukstulemise kartuses lasi Reformierakond ETV naljasaatel küsida (Allikmaa erakondlikku minevikku võiks ju meenutada) ning nüüd kui keegi peaks hakkama saladusele jälile jõudma, saaks öelda, et see ju ETV naljasaate teema.

Mõelda võiks ka sellele muidugi, et kui tähevärav on päriselt olemas, kuid Tähevärava film ja sari on organiseeritud Pentagoni poolt kattevarjuks, et avalikukstuleku korral saaks öelda, et see on ju teleseriaal.

2 kommentaari:

Virgo Kruve ütles ...

Neljapäeval toimus pressikas ja seal esitas ERRi inimene selle küsimuse. Neljapäevases Ekspressis oli lugu kuidas reformierakondlane Rahumägi esitas valeandmeid valimiskulude kohta. Suurusjärgus 400 tuhat. Samal päeval oli skandaal reformierakondlasest kooli direktoriga, kes suutis ühe päeva jooksul 2 korda vahele jääda. Nüüd meenutage, kas kuulsite neist kahest teemast õhtustes teleuudises. Ei kuulnud ju? Loomulikult, sest kõik rääkisid Ansipi ebamaise päritolu võimalikkusest.
Eelnev oli üks võimalik selgitus selliste küsimuste jõudmisest pressikonverentsile. ERRi juht on ju Reformierakonna juhatusse kuulunud Allikma.

Sven Soiver ütles ...

Ma pean muidugi tunnistama, et ka meie ei rääkinud Rahumäest. Koolidirektor oli küll sees.