22 oktoober 2008

Linnavalitsuse pressikonverents

BNS kirjutas just uudise, et Edgar Savisaar kritiseeris Tallinna linnavalitsuse pressikal ajakirjanudust: "Savisaar ütles kolmapäeval Eestile antud kohta ajakirjandusvabaduse tabelis kommenteerides, et Eesti ajakirjandusel on veel kõvasti arenguruumi. Savisaar küsis kolmapäeval Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil irooniliselt, kas Eesti sai ajakirjandusvabaduse tabelis 4.-6. koha eest- või tagantpoolt lugedes."

BNS ei kirjutanud sellest, et ajakirjanikud said ka riielda munitsipaalpoodide kohta küsimuse eest. Savisaar rääkis natuke Nõmme turust ning seejärel sama palju aega sellest, et kui reformierakond on ajakirjanikele öelnud, et munitsipaalpood on halb, siis ei maksa seda iga nädal ikka teemaks võtta + natuke rääkis ta ka õllelibistamise kõrvale reformierakonna suuniste kuulamisest.

Mina sain ka suusõnalise kolaka. Raadio 4 tegi pärast pressikat eraldi intervjuud, mina ootasin oma järge. Kui minu operaator ka ligi tuli, katkestas ta vene keeles antud intervjuu ning ütles, et ta ei tohi enam intervjuud jätkata, sest muidu TV3 teeb õhtul nätaka, et Savisaar rääkis vene keeles. Mitte keegi ajakirjanik pole kunagi kritiseerinud mitte ühtegi poliitikut, et need annavad vene kanalitele vene keeles intervjuusid, see Savisaare kriitika polnud isegi vaimukas või naljakas.

Ok, meil on viimane kriitika vist isegi saates - vaatan lindi hiljem üle, kas meil on see helis ja pildis olemas (kui ei ole, siis ei saa ju ka saatesse panna), aga kindlasti poleks see saates, kui Savisaar oleks oma venekeelse intervjuu korralikult lõpetanud, ja läinud järgmiste intervjuude andmise juurde, mitte sinna vahepeale andnud järgi kiusatusele halvasti öelda.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ajakirjanik ei tohiks lasta isiklikel tunnetel ja emotsioonidel hakata mõjutama teemade käsitlust. Toompeale Stenbocki maja kõrvale on tekkinud gräffiti, mis küsib, et kas televisioon imiteerib elu või imiteerib elu televisiooni. Ma ei arva, et see ütlus või käitumine oleks olnud provotseeritud, kuid see on mõistetav. Kui ajakirjanikele jääb ette see, millise ja kui suure autoga sõidad või millal pargid ja sellest tehakse uudiseid, siis poleks ka üllatav käsitlus rõhuga: Savisaar eelistas vene valijaid eestikeelsetele. Ma olen kindel, et isegi valeinfona saaks see umbes poolte vaatajate poolt väga kiitvaid hinnanguid, sest Eestis pole teist sedavõrd must-valget poliitikut kui praegune Tallinna linnapea.