27 juuni 2008

Jalgpall läks hästi

Mina olen rõõmus, et finaalis on just Saksamaa ja Hispaania. Sest oleks olnud Türgi-Venemaa või üks neist, ei kõlaks asi Euroopa asjana. Türgi ja Venemaa ei ole ju Euroopa riigid. Ma ei tea, mis riigid nad on - Venemaa ju Aasia riik ka ei ole, ju siis Venemaa on lihtsalt Venemaa.

Aga nüüd on kaks Vana-Euroopa riiki omavahel ning las nad olla. Eurovisioon on juba muutunud liiga Ida-Euroopa keskseks (muide, Vana-Euroopa arvates kuulub raudselt ka Eesti Serbia, Poola ja teiste selliste sekka, vähemalt Iiri kalkun mainis ka Eesti ära ju Ida-Euroopa riikide seas, kes on (kontesti arvestades siis täiesti teenimatult) trüginud Eurovisioonile). Nüüd saavad mandri-Euroopa riikid pidada oma pidu ja tunda, et Euroopa tähendab ikka taditsioonilisi Euroopa riike. Las olla neil hea olla ja selles soovis pole mitte midagi iroonilist mõeldud.

1 kommentaar:

Kais ütles ...

Tõepoolest, sel aastal sujus EM mulle üllatavalt meelepäraselt. Ma ei mäleta korda, kus finaalis oleksid mänginud riigid, kellele enim pöialt hoidsin. Sel aastal on just taoline olukord. Naljakas tunne on, kui mängud lõppevad just selle resultaadiga, mida ootad. :)

Hispaania-Venemaa mänguga seoses meenub maani täis vanamees, kes eile õhtul trammis kisas, et Hispaania ei ole mingi jalgpallimaa, vaid on fruktide ja naiste maa. Argentina ja Brasiilia olevat tugevamat masti, aga see Hispaania on ikka nõrk. Jne. Üks vähe kainem tegelane tuletas talle meelde, et eelmises mängus sai Venemaa ju 4:1 pähe. Seepeale purjutaja midagi vastata ei osanud ja koperdas vähemalt 2 min trammiukse trepist alla, peale mida ta veel jupp aega keset suurt autoteed kooserdas ja autojuhte vihale ajas :D