20 mai 2008

Brüssel

Max Kaur rööviti europealinnas paljaks - selline pealkiri oli Elu.24's. Aga mitte röövimisest ei tahtnud ma rääkida, vaid seal oli ka üks selline lause: "Sellest ebameeldivast intsidendist hoolimata meeldis Brüssel siiski Kaurile väga."

Kust otsast! No võib-olla äärelinna otsast, seal ma kunagi käisin ja ei saanud küll pikemalt ringi vaadata, aga kesklinn oli küll räpane ja haises.

Peatusin (eelmisel nädalal) vanalinna serval asuvas hotellis. Ja jalutasin õhtul neljas suunas:

Esimene suund - vanalinn: must, aga suhteliselt talutav, kui mõned haisvad tänavanurgad välja arvata.

Teine suund - neegrite agul. Mitte ühtegi valget inimest ja mitte ühtegi araablast, v.a politsenikud, kes autos vaikselt mööda tänavaid sõitsid. Tänavatel mustanahalised noormehed tänavanurkadel olesklemas ja võõraste autode sisemust uurimas.

Kolmas suund - araablaste agul. Sama jutt, mis mustanahaliste puhul. Seal olid noorte meeste asemel tänaval lihtsalt rättides mehed ja lapsed.

Neljas suund - prostituutide agul. Igal tänavanurgal mõni prost end müümas. Pooled paksud naised, teine pool lihtsalt koledad ning lisaks vist üks mees ka (miniseelikus).

Teisel päeval ekskursiooni mõttes äärelinna sõites mängisid araabia lapsed mingit mängu metroos. Mäng seisnes selles, et tuleb üksteisega käsi plaksutada ja õigel hetkel midagi hüüdes kas maha kükitada või püsti karata. Tulemuseks see, et 10 last lakkamatult kargas istmetel üles alla ning karjus.

Ühesõnaga - ei jätnud head muljet. No ei jätnud.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga siis ei pea ju kusagil käima, kui ei meeldi :) Ja kui mustanahalised ei meeldi, võid ju kirjutada seda enda blogis otse: "Olen tavaline Eesti mees" :) Kui maailm ei meeldi sellisena, nagu ta on, võid ka vabalt enda elu veeta kipsplaadist seinte vahel - omamoodi avangard seegi.

Edu! :)

Sven Soiver ütles ...

Gortin, ma ei saa sinust aru: ega see, kui kuskil ei meeldi, ei tähenda, et kusagil käia ei tohi. Silmaring selles seisnebki, et käiakse igal pool ning vaadatakse, kus meeldib ja kus mitte. Ja huvitav kogemus on ka see, kui satutakse sinna, kus eriti ei meeldi.

Ja lisaks: Mul pole mustade vastu midagi - ma lihtsalt polnud näinud, et üks linn on jagatud niivõrd piirkondadeks, kus ühtegi teist nähagi pole ja need piirid nii täpselt tänavate kaupa lähevad. Berliinis on ka rahvaste pudru näiteks, aga seal ma pole sellist konkreetsete kvartalite kaupa jagunemist tunnetanud.