09 jaanuar 2009

Varia muljeid eilsest

Valitsuse pressikalt:

Eesti Päevalehe ajakirjanikul Raimo Poomil oli hea küsimus Ansipile - kui toetuste süsteemiga tekkisid probleemid oktoobris, kuid Ansip ütles veel eelmisel nädalal, et ei kommenteeri, kuna ootab sotsiaalministeeriumi infot ning et kui eelmisel aastal luges Ansip lehest, et eurotoetuste maksmine peatati Eestile, kas peaminister üldse teab, mis riigis toimub. Tõeliselt hea küsimus.

Maripuu oli eile pressikal silmnähtavalt väsinud ja kurnatud. See polnud nähtav mitte ainult ligi tund temaga pressikonverentsil olles, vaid vähemalt kaks vaatajat ütlesid pärast saadet seda ka selle umbes minuti põhjal, mis Maripuu nägu uudistesaates eetris oli. Üks valitsusallikas ütles eile eravestluses, et nad kardavad väga, et pensionidesüsteem ei saa valmis ja tulevad jamad. Just kardavad, mitte polnud selles jutus skandaalisoovi või opositsiooni pläkutamist.

Nädalakokkuvõtte salvestus oli seekord eile hilisõhtul ja montaaž kohe ka. Taas kord neljapäev, kus kojuj jõudsin alles kell 1 öösel. Igor Gräzini asendajaks olnud Raivo Järvi oli täitsa hea - selged mõtted, konkreetsus, hea reaktsioon jutu arenemisele. Mõnikord tabasin end muidugi mõttelt, et huvitav, mis oleks toimunud, kui Gräzin ei oleks Ameerikas ja oleks pidanud ise rääkima Maret Maripuust:)

Ja eile sain veel õppetunni, et vaataja paneb uudistesaates tähele täiesti x-asju. Näiteks mida teeb intervjueeritava käsi püksitaskus.

Kommentaare ei ole: