08 jaanuar 2009

Majandusest ja Maripuust ehk lihtsalt töönädalast

Teisipäeval sai tehtud väike eluasemelaenude lugu (väike sõna otseses mõttes - 100 sekundit pikk). Tegelikult on ikka täitsa jama, tiksus kuklas - varem olid majandusteemad kuidagi isikust elust kaugemalt, seda teadsid ikka, et keegi kuskil on hädas ja töötuid inimesi on ka, aga viimasel ajal pole need enam inimesed, keda ei tunne.

Endal probleeme pole, aga järjest rohkem kuuled lähemast ümbrusest, et keegi jäänud töötuks, mõni tuttav-sõber otsib mitmendat kuud tööd, mõni sõber kurdab, et kohe pannakse firma kinni. Eluasemelaenude maksmisega hädas olijaid ka lähemas tutvusringkonnas juba olemas. Hoidja juures käib vähem lapsi, sest lapste vanemad on muutunud kodusteks - kas sunnitud palgalise puhkuse väljavõtmisel, kas palgata puhkusel või üldse töökoha kaotanud. Jne. Jne.

Aga muidu on nädal siiamaani olnud täitsa üksluine - esmaspäeval Maripuu lugu, teisipäeval lisaks laenude loole väike Maripuu lups, kolmapäeval Maripuu lugu, nüüd lähen valitsuse pressikale ja kolme korda võite arvata, mida peamiselt kuulama + pärast veel jutud samal teemal. Eile tuli pildiliselt ja tempolt täitsa hea lugu, mida Maripuu sellest arvas, seda ma ei tea, aga ilmselt mitte samamoodi.

Eks näis, mis reedel saab. Aga kuskile satub ka Gräzini ja Riisalu nädalakokkuvõtte tegemine, kus ilmselt ka Maripuu üks teema on. Ameerikas oleva Gräzini asemel on kahjuks küll kohal Raivo Järvi. Kahjuks sellepärast, et Gräzin Maripuust rääkimas võiks olla sama efektne, kui kord Riisalu asendajaks olnud Vilja Savisaar, kes rääkis Edgar Savisaarest.

Kommentaare ei ole: