07 aprill 2008

Rakvere

Laupäeval käisin Rakveres. Naine pidas seal loengut, mina käisin samal ajal ema ja vennaga sugulasel külas. Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Tahtsin lihtsalt õnnitleda rakverelasi väga ilusa linna eest. Õigemini pole ehk ilus õige sõna. Õigem oleks ehk huvitav ja armas.

Olen Rakveres ka enne käinud ja päris palju, aga kunagi varem pole märganud, kui vahva linn see tegelikult on. Isegi kole agul on seal kuidagi stiilipuhtalt kole agul - kui Tallinnas on agulid (näiteks Kopli või siis mõned muud lagunevate puumajadega kohad) koledad ja kõledad, siis Rakveres oli nendel majadel omapärane romantika. Ilmselt ei tunne seda nende majade elanikud, nende jaoks on need ikkagi külmad mugavusteta ja otsast kokkuvarisenud majad, aga ikkagi.

Ja uued majad on ka Rakveres majad huvitava arhidektuuriga. Igatahes nii palju stiilseid maju pole ma enne näinud üheski teises linnas. Kui linnuse ümbruse nad ka korda teeksid ja näiteks muru istutaksid selle kuivad künkliku rohututimaastiku asemele, siis oleks lausa täiuslik.

Kommentaare ei ole: