06 märts 2008

Alkoholipiirangutest

Eilne töö oli alkoholipiirangutest, mida Tallinn tahab, et linn kehtestaks (kange alkohol alla 20-aastastele keelatud, suuremad kui pooleliitrised lahka alko pakendid keelatud, siltidel mahuprotsendid ja ealdi piirkond kauplustes suitsule ja alkole).

Alkoholiprobleem on Eestis olemas. Olen nõus. Vastik ainult, et normaalsete inimeste normaalset elu piiratakse ebanormaalsete ehk joodikute pärast.

Eile käitusin täpselt nagu alkoholipiirangute kehtestajad loodavad, et inimene ei käitu. Töö tõttu on pärast tööd poodi jõudmine õnnemäng, kas jõuab enne kaheksat või mitte. Eile jõudsin. Lõppes see sellega, et mul polnudki plaanis alkoholi osta (mõnikord ostan, hea on kord-paar nädalas üks longdrink lubada), aga ikkagi läks nii, et peaaegu ostsin. Kuidas sa jätad ostamata, kui 19.45 karjutakse kaks korda järjest: "Tuletame meelde, et alkoholi müüakse veel 15 minutit!". Võtsin siis igaks juhuks. Pärast viisin tagasi, sest oli külm, tuiskas, saba oli pikk ja ma ei viitsinud seista eraldi kahe longeri jaoks, et need autosse viia ning seejärel päriselt poodi tulla ka vajalikke asju ostma. Jah, nagu Savisaar ütles - "aga miks me peame inimesele viinaostmise mugavaks tegema."

Varsti tuleb sünnipäev, peaks vist hakkama mõtlema, kuidas teha nii, et saaksin töölt ära päeval kaduda, et poes käia. Kodus Kuusalus on ka pood ja müüakse kella 22ni, aga seal on väiksem valik, kui linnas.

Kommentaare ei ole: